Blogolj!

Az MSZP ráfázott a bíróságon


Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az MSZP nemcsak a közvéleményt akarja rendszeresen félrevezetni, de a bíróságot is. Nem sikerült. Elutasította a bíróság az MSZP kérését, hogy a párt részletekben rendezhesse az adósságát a D-Net Informatika Kft.-vel szemben. A 24.hu. értesülése szerint több mint 110 millió forintot kellene kifizetni a szocialista pártnak a számára korábban komplex informatikai szolgáltatást nyújtó cégnek.

Érdekesség, hogy a bírósági végzés alapján az MSZP a tartozás összegét, jogalapját nem vitatta, viszont olyan ellenkeresetet adott be, amelynek kapcsán lényegében a tiltott pártfinanszírozás lehetőségére utalt a felperes. A szocialista párt úgy akarta rendezni az adósságot, hogy 110 millió forint vállalkozási díj és járulékai beszámítását kérte. A D-Netnek az alvállalkozójával, a Citynet Kft.-vel szembeni adósságáról lett volna szó, amit a Citynet a pártra engedményezett. A szocialisták ezzel akarták lenullázni a tartozást. A D-Net keresetében azonban azt állította, ő nem tartozott a Citynetnek, vagyis nem létező követeléssel állt elő az MSZP. A szerződés pedig színlelt, több mint százszoros különbség van a követelés és az ellenértéke között.

Erős a gyanú, hogy az MSZP fiktív adósságot vásárolhatott. Ha sikerült volna beszámítania, akkor több mint 100 millió forint nyereségre tett volna szert.

Az MSZP nem adott az ügyben kielégítő magyarázatot, mondván, a párt nem állami vagy önkormányzati feladatot, illetve nem közfeladatot ellátó szerv. Az általa kötött szerződések adatai nem tartoznak a közérdekű, illetve közérdekből nyilvános adat fogalma alá, így a párt, mint civil szervezet által kötött szerződések adatai nem tartoznak a bárki számára megismerhető információk körébe.

Hogy a rendezetlen tartozás elég-e ahhoz, hogy ne indulhasson az MSZP az országgyűlési választáson? Ez valójában nem kérdés, ha hozzávesszük, hogy az SZDSZ vállát még most is komoly adósság nyomja régen felvett hitelei miatt. Ettől függetlenül bőven elindulhatott anno a választásokon. Nem rajta múlott, hogy nem jutott be a parlamentbe…

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/46728/pics/lead_800x600.jpg
bíróság,Citynet,D-Net,MSZP
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?