Blogolj!

Hagyó-per: felmentését kérte a volt főpolgármester-helyettes az utolsó szó jogán 

Felmentését kérte az utolsó szó jogán Hagyó Miklós, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese az ellene és társai ellen indult per másodfokú tárgyalásán csütörtökön a Szegedi Ítélőtáblán.

Hagyó Miklós kijelentette, hogy semmilyen bűncselekményt nem követett el.

A Kecskeméti Törvényszék első fokon hivatali visszaélés és - felbujtóként elkövetett - hűtlen kezelés bűntette miatt két év, négy évre felfüggesztett börtönre ítélte Hagyó Miklóst. A bíróság több más vádlottat is elmarasztalt, rájuk szintén felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki vagy pénzbüntetéssel sújtotta őket, három vádlottat pedig felmentett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a vádlottak egy része esetében a büntetések súlyosítását, mások esetében az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését indítványozta.

Az ítélőtábla előtt ártatlanságát hangoztatta a többi jelenlévő vádlott is, akik közül többen részletesen elmondták, milyen károkat okozott nekik a hét-nyolc éve tartó büntetőeljárás.

Lelovics Ottó ötödrendű vádlott - akit folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette miatt első fokon egy év két hónap börtönre ítéltek, két évre felfüggesztve - több mint másfél órás beszédében az ügyészséget bírálta, és azt kérte, bűncselekmény hiányában mentsék föl. A főpolgármester-helyettesi kabinet egykori kommunikációs tanácsadója részletesen kifejtette, hogy szerinte milyen szabálytalanságok történtek a nyomozás során, és miért voltak szükségesek a vádiratban kifogásolt szerződések.

A másodfokon zajló per harmadik tárgyalási napján megszólaló ügyvédek védenceik felmentését, illetve a felmentő ítéletek helybenhagyását kérték. 

Kaszáné Horuczi Zsuzsanna ügyész viszontválaszában azt mondta: nem megalapozottak az eljáró bíróságot és a vád törvényességét megkérdőjelező védői felvetések. Emlékeztetett rá, hogy az eljárás a BKV Zrt. akkori vezérigazgatója, Kocsis István feljelentése, a cég belső vizsgálatai alapján indult el. Az ügyészség mindvégig törvényes kötelezettségének tett eleget - jelentette ki.

A táblabíróság Mezőlaki Erik vezette tanácsa az ügyben szeptember 29-én hirdet határozatot.

https://birosagiugyek.blogstar.hu/./pages/birosagiugyek/contents/blog/42942/pics/lead_800x600.jpeg
Hagyó-per,Hivatali visszaélés,Szegedi Ítélőtábla
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?